dimecres, 18 de juny del 2014

EL MUNDO DE AFUERA

Sinopsis:
«Todas las tardes voy hasta el lindero por si sale de nuevo y la espero hasta las seis a ver si ella sube al bosque. Pero ni siquiera la he vuelto a ver asomada a la ventana. A veces me silban de algún lado y me emociono porque creo que es una seña de ella, pero el silbido se pierde entre los árboles y cambia de un lugar a otro.»
Isolda vive encerrada en un castillo extraño y fascinante al mismo tiempo, tan ajeno a la ciudad de Medellín en la que se sitúa como singulares son sus habitantes y la vida que llevan. La atmósfera de irrealidad que se respira resulta opresiva para la adolescente, que encuentra en el bosque que lo rodea la única tregua posible a su soledad.
Pero las amenazas invisibles del mundo de afuera se cuelan silenciosamente entre las ramas de los árboles cercanos al castillo. Con un perfecto manejo de la tensión, Jorge Franco construye en esta novela un cuento de hadas con tintes tenebrosos que acaba convirtiéndose en la historia desquiciada de un secuestro.
Dentro y fuera de la fortaleza, el amor, ese monstruo indomable, se muestra como una obsesión que aliena y embrutece, que pretende someter, que despierta deseos de venganza y del que solo parece posible escapar aceptando la muerte como destino.

Esta novela fue galardonada con el XVII Premio Alfaguara de novela, por un jurado presidido por Laura Restrepo y compuesto por Sergio Vila-Sanjuán, Ignacio Martínez de Pisón, Ana Cañellas, Nelleke Geel y Pilar Reyes.

Primeres pàgines

Alfaguara
Pàgines 312
PVP 18 €

 

dimarts, 17 de juny del 2014

dilluns, 16 de juny del 2014

cuinar...



Aquí trobareu les receptes que cuinaven les nostres avies i també els nostres avis [...] Aquest llibre és una aposta cap al consum del producte autòcton, una aposta pel consum de les nostres carns, els nostres peixos, les nostres verdures, i també per recuperar els plats de sempre, els sabors de sempre, i que almanco en quedi constància escrita en aquest món, els menjars fets a casa, la cuina del poble...

Setmanaris i Revistes
Pàgines 310
PVP 23,50 €

dissabte, 14 de juny del 2014

EL MAL DE LA GUERRA

Sinopsis:
Marc Roses, hostaler a la Barcelona del segle XIII, està profundament enamorat d'Ada,  que té un altre pretendent de família noble anomenat Mau de Riera. Per desfer-se del seu rival, Mau acusa d'un crim sexual Marc Rosés, que és capturat i empresonat a Girona. Mau, per recuperar la llibertat, decideix enrolar-se amb les tropes de Jaume I que surten a la conquesta de Mallorca. L'experiència de la guerra contra els musulmans de l'illa el trasbalsa i l'impacta de manera decisiva. Quan torna a Barcelona, decideix travessar els Pirineus. Allà simpatitza amb els heretges càtars, víctimes de la croada religiosa al setge de Montsegur. La ferida oberta per la injustícia i la guerra l'acompanyarà sempre més. El mal de la guerra és una història d'amor i de mort, amb el rerefons de la Mallorca musulmana, la Provença dels càtars i, sobretot, una Barcelona de debò, rica en costums i personatges populars, amb elements de la màgia i la bruixeria de l'època.

Proa
Pàgines 567
PVP 22 €

divendres, 13 de juny del 2014

dijous, 12 de juny del 2014

EL DO

Sinopsis:
«Si hi penses, un geni matemàtic, un home que des de petit ha tingut contacte amb la interpretació dels somnis, que ha estudiat tant el pensament xinès com l’occidental, que s’ha dedicat a explorar les complexitats de la ment humana... bé, un home així ha nascut per ser criptògraf.» El do

El jove xinès Rong Jinzhen és un geni de les matemàtiques que en poc temps ha passat de viure reclòs a l’antiga casa familiar sota la tutela d’un vell mestre a convertir-se en un dels desxifradors de missatges en clau més importants del món. Un jove amb una personalitat inestable, gens convencional: solitari, cerebral, introvertit…, però sens dubte un geni.
Provinent d’una antiga i il·lustre família xinesa, que compta amb una llarga estirp d’acadèmics famosos, el jove Rong finalment és enviat a la Universitat N, on destaca pel seu talent. Aviat és reclutat per la Unitat 701, una agència d’intel·ligència dels serveis secrets xinesos, que s’oculta en unes instal·lacions militars a la muntanya. En aquest nou espai aïllat i a l’ombra, paral·lel a l’oficial, Jinzhen assumeix el repte de desxifrar un codi classifi cat que l’aboca a posar a prova tots els seus coneixements i a exposar el seu món interior fi ns a límits mai provats.
El do és un thriller literari diferent que ha merescut els premis més importants de la Xina i que, com diu Mai Jia, no pretén res més que «parlar de la gent». 

primer capítol
 
Edicions 62 
Pàgines 416
PVP 20 €
 

dimecres, 11 de juny del 2014

pintar...






























per donar-li un toc de color a la teva llar... i les teves prendes!

dimarts, 10 de juny del 2014

se veu... se sent...






























Treball inèdit d'investigació  
publicat amb motiu del centenari del seu naixement

Josep Pons Lluch
 (Ciutadella, Menorca, 1910-1987)
Estudiós de la història de l'illa i, en particular, de les festes de Sant Joan.

Voluntàriament o involuntàriament tota la família es va veure involucrada en la tasca que havia emprès el nostre pare, ja fos dictant-li un text, reparant una màquina d'escriure, que de tant en tant volia unes vacances (van ser tres les que consumí al llarg de la seva vida), emplenant fitxes o simplement arraconant uns papers de taula per ma poder menjar-hi. I açò no tan sols pel que fa a l'estudi de les festes de Sant Joan, que ja abans podien ser el refranys, o qualsevol cosa relacionada amb Menorca [...] 

(text de la contraportada)


Col·lecció jamma
Pàgines 114
PVP 15 €


dissabte, 7 de juny del 2014

UN MILLÓN DE GOTAS

Sinopsis:
Gonzalo Gil es un abogado metido en una vida que le resulta ajena, en una carrera malograda que trata de esquivar la constante manipulación de su omnipresente suegro, un personaje todopoderoso de sombra muy alargada. Pero algo va a sacudir esa monotonía.
Tras años sin saber de ella, Gonzalo recibe la noticia de que su hermana Laura se ha suicidado en dramáticas circunstancias. Su muerte obliga a Gonzalo a tensar hasta límites insospechados el frágil hilo que sostiene el equilibrio de su vida como padre y esposo. Al involucrarse decididamente en la investigación de los pasos que han llevado a su hermana al suicidio, descubrirá que Laura es la sospechosa de haber torturado y asesinado a un mafioso ruso que tiempo atrás secuestró y mató a su hijo pequeño.
Pero lo que parece una venganza es solo el principio de un tortuoso camino que va a arrastrar a Gonzalo a espacios inéditos de su propio pasado y del de su familia que tal vez hubiera preferido no afrontar.
Tendrá que adentrarse de lleno en la fascinante historia de su padre, Elías Gil, el gran héroe de la resistencia contra el fascismo, el joven ingeniero asturiano que viajó a la URSS comprometido con los ideales de la revolución, que fue delatado, detenido y confinado en la pavorosa isla de Nazino, y que se convirtió en personaje clave, admirado y temido, de los años más oscuros de nuestro país.

Una gran historia de ideales traicionados, de vidas zarandeadas por un destino implacable, una visceral y profunda historia de amor perdurable y de venganza postergada; un intenso thriller literario que recorre sin dar respiro la historia europea.

Destino
Pàgines 672
PVP 19,90 €
 

dijous, 5 de juny del 2014

CAP ALS MARS DE LA LLIBERTAT

Sinopsis: Una emocionant saga familiar sobre la colonització irlandesa d'Austràlia. Un vaixell rumb a les colònies penals de la terra de Van Diemen. Una ànima fugitiva cerca la cerca la felicitat a la bella Nova Zelanda.
Sarah Lark torna a Nova Zelanda: un paisatge amb el qual va irrompre amb força en l’escenari literari nacional gràcies a la seva trilogia del Núvol Blanc, un setting que s’ha convertit en un segell indiscutible de l’autora i amb el qual ha seduït més de set milions de lectors arreu del món.
Sense perdre el marc de la cultura maori durant el segle xix neozelandès, Cap als mars de la llibertat és una novel·la magistral que ens descobreix la vida d’aquells irlandesos convictes que van colonitzar Austràlia.

Irlanda, 1846. La parella d’enamorats Kathleen i Michael planegen en secret abandonar la seva terra natal, la humil i famèlica Irlanda, per trobar una vida millor en el Nou Món (o a Amèrica). Però tots els seus somnis es veuen truncats quan Michael és condemnat com a rebel i exiliat a Austràlia. Kathleen, embarassada, es veurà obligada a casar-se amb un comerciant ramader i emigrar amb ell a Nova Zelanda. Mentrestant, Michael, que comptarà amb la ajuda d’una audaç Lizzie, intentarà escapar de la colina penal per retrobar-se amb el seu primer amor.

Sarah Lark, escriptora alemanya d’èxit establerta actualment a Espanya, va treballar durant molts anys com a guia turística. Amb la trilogia del Núvol Blanc (Al país del núvol blanc, La cançó dels maoris i El crit de la terra) va assolir la categoria de best-seller internacional amb una espectacular acollida per part dels lectors, en una difusió sense precedents.
Les seves dues posteriors novel·les L’illa de les mil fonts i Les onades del destí, ambientades a Jamaica, conformen l’anomenada Saga del Carib. Amb Cap als mars de la llibertat, el primer títol d’una nova trilogia, Sarah Lark torna a la terra en què tot va començar, mostrant-nos ara la duresa de la diàspora d’aquells convictes irlandesos que van poblar Austràlia. Una novel·la emocionant, addictiva, repleta de gris.

Ediciones B
Pàgines: 736
PVP: 21.00 €


dimecres, 4 de juny del 2014

pintar...



























tota una gama de blocs de paper de dibuix i pintura, pinzells... i colors!

dimarts, 3 de juny del 2014

conte...







LOS FANTÁSTICOS LIBROS VOLADORES DEL SR. MORRIS LESMORE
  
(de Alfaguara)
















diumenge, 1 de juny del 2014

DÍAS DE NEVADA

Sinopsis:   
También yo quería entrar en el mundo real, y por un momento lo logré. Los dos caballos salvajes que estaban frente al Chevrolet Avalanche se pusieron a girar como en un carrusel, y con ellos el de Cornélie, el caballo negro de Franquito y otros caballos que formaban parte de mi pasado. Pensé —solo por un momento, ya lo he dicho— que aquella era la imagen de mi vida, y que me sería fácil poner junto a los caballos, o en su lugar, criaturas humanas: la mujer que leía el Reader’s Digest, el hombre que en el hospital se sentía enjaulado como un mono, José Francisco, Didi, Adrián, L., yo mismo, Ángela, Izaskun, Sara... Una vuelta, dos vueltas, tres, cuatro, y así hasta que el carrusel se parase. Pero ¿dónde estaba el centro? ¿Dónde el eje en torno al cual giraba todo?»
Esta es la historia de un escritor que viaja a Nevada, Estados Unidos, entre agosto de 2007 y junio de 2008, pero es también mucho más. Es un relato en el que lo vivido, el instante real, se mezcla con recuerdos, imágenes, sueños y evocaciones. En el que el paisaje árido y hostil del desierto y el horizonte verde, rojo y fucsia de los casinos de la ciudad de Reno, con su trama de luces brillantes y acristaladas, conducen una y otra vez al narrador —y al lector— a ese otro paisaje más íntimo, más personal del País Vasco.
Días de Nevada es una historia hecha de historias, a modo de caja china, que nos muestra cómo cada experiencia que vivimos, cada vínculo creado entre las personas más allá de las distancias temporales y espaciales, cada emoción que nos impacta, cada amenaza que combatimos permanece indeleble. Y nos convierte en lo que somos.